en English
Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Stavanger

Pressemelding   •   mar 05, 2018 11:00 CET

Boligprisene i Stavanger steg med 1,8 prosent i februar.

Det er en sterkere utvikling enn gjennomsnittet av de siste fem årene på -0,6 prosent. Det er en sterkere utvikling sammenliknet med Bergen (+0,5 prosent), Trondheim (+0,1 prosent) og Oslo (+1,4 prosent).

I Stavanger har boligprisene steget med 0,7 prosent de siste 12 månedene. Det er sterkere enn i Oslo (-9,1 prosent), Bergen (-2,9 prosent) og Trondheim (- 2,4 prosent).

Det har i februar blitt solgt 306 boliger i Stavanger, noe som er 13,3 prosent færre enn samme måned i 2017.

Det har i februar blitt lagt ut 374 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 4,3 prosent færre enn tilsvarende måned i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 82 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 54 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.