Følg Eiendom Norge

Boligprisene steg i Trondheim i juni

Pressemelding   •   jul 03, 2019 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Trondheim steg med 0,5 prosent i juni. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,8 prosent.

Trondheim har hatt en svakere sesongkorrigert prisutvikling enn i Oslo (+1,3 prosent), men sterkere enn i Stavanger (+0,1 prosent) og Bergen (+0,0 prosent).

De siste tolv månedene har prisene i Trondheim steget med 0,8 prosent. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+3,4 prosent), men sterkere enn i Stavanger (+0,7 prosent) og Bergen (+0,3 prosent).

Det har i juni blitt solgt 554 boliger i Trondheim. Det er 13,8 prosent færre sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 3041 boliger. Det er 2,4 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Det har i juni blitt lagt ut 619 boliger for salg i Trondheim. Det er 11,2 prosent færre enn juni måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 3292 boliger. Det er 0,5 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 31 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 42 dager.

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.117.580,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.