Følg Eiendom Norge

Boligprisnedgang i Trondheim i november

Pressemelding   •   des 05, 2016 11:05 CET

Boligprisene i Trondheim sank med 0,3 prosent i november.

Boligprisene i Trondheim har i november utviklet seg svakere enn landet under ett, hvor boligprisene steg med 0,1 prosent. Det er likevel å regne som en normal utvikling, da boligprisene pleier å synke i november måned.

De siste 12 månedene har boligprisene steget med 9,4 prosent. Regionen har en noe svakere prisutvikling enn landet for øvrig hvor 12 måneders veksten er på 11,6 prosent. Utviklingen i Trondheim er blant de sterkest i landet etter Østlandsregionen.

Det ble sist måned solgt 339 boliger i Trondheim. Det er 14,9 prosent flere sammenlignet med samme måned i fjor. Hittil i 2016 er det solgt 1,7 prosent færre boliger sammenlignet med tilsvarende periode i 2015.

Ved utgangen av måneden var det 345 boliger til salgs, noe som er 14,0 prosent færre enn på samme tid i fjor. 

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 25 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 36 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå cirka kroner 3.020.865,-.

Ytterligere informasjon:

Følg Eiendom Norge på twitter@eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For kommentarer nasjonalt:

Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør, mobil 907 24 999

For praktiske spørsmål:

Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef, mobil 95 88 19 87

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70% av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler avEiendom Norges boligprisstatistikkved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.