Følg Eiendom Norge

Boligprisoppgang i Trondheim i oktober

Pressemelding   •   nov 03, 2016 11:15 CET

Boligprisene i Trondheim steg med 0,2 prosent i oktober.

Boligprisene i Trondheim har i oktober utviklet seg svakere enn landet under ett, hvor boligprisene steg med 0,6 prosent. Det er likevel å regne som en sterk prisutvikling, da boligprisene normalt faller i oktober måned.

De siste 12 månedene har boligprisene steget med 10,1 prosent. Regionen har en noe svakere prisutvikling enn landet for øvrig hvor 12 måneders veksten er på 12,0 prosent. Utviklingen i Trondheim er sterkest i landet etter Østlandsregionen.

Det ble sist måned solgt 388 boliger i Trondheim. Det er 8,5 prosent færre sammenlignet med samme måned i fjor. Hittil i 2016 er det solgt 2,8 prosent færre boliger sammenlignet med tilsvarende periode i 2015.

Ved utgangen av måneden var det 440 boliger til salgs, noe som er tilnærmet likt som for ett år siden.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 22 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 34 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå cirka kroner 3.044.809,-.

Ytterligere informasjon:

Følg Eiendom Norge på twitter@eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For kommentarer nasjonalt:

Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør, mobil 907 24 999

For praktiske spørsmål:

Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef, mobil 95 88 19 87

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70% av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler avEiendom Norges boligprisstatistikkved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.