Følg Eiendom Norge

Moderat boligprisutvikling i hele landet

Pressemelding   •   okt 15, 2018 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

- Eiendom Norges regionsrapporter for tredje kvartal viser et velfungerende boligmarked med god omsetningstakt, men med moderat utvikling i de fleste områder, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Sterkest vekst hadde Bamble i Telemark og Horten i Vestfold med en oppgang på 1,8 prosent. Svakest utvikling hadde Kragerø i Telemark med en nedgang på 2,6 prosent,

Eiendom Norge utgir i dag boligprisstatistikk for tredje kvartal 2018 i syv regionsrapporter, henholdsvis Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Regionsrapportene med oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner er nå tilgjengelig på eiendomnorge.no.

- Boligprisutviklingen i 2018 har så langt vært stabil uten de store svingningene som vi har sett i 2016 og 2017, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Mange områder har fortsatt en sterk årsvekst i boligprisene. Sterkest 12 måneders vekst hadde Kragerø (9,3 prosent), Ullern bydel i Oslo (8,4 prosent) og Halden (7,6 prosent).

Svakest 12 måneders vekst finner vi i Hå, Klepp og Time i Rogaland (-2,3 prosent).

- Det er områdene på Østlandet som har hatt den sterkeste utviklingen i år, og prisene har hentet seg noe inn igjen i første halvår 2018 etter prisfallet i 2017. I tredje kvartal har utviklingen vært mer moderat, og vi forventer at den moderate trenden vil vedvare, avslutter Lundesgaard.

Ytterligere informasjon:

Statistikk kan lastes ned her.

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For kommentarer og informasjon:

Erik Lundesgaard, kommunikasjonssjef, mobil 95 88 19 87

Vi oppfordrer media til å benytte våre lokale pressekontakter.

Finn lokal pressekontakt her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Regionsrapportene bygger på samme datagrunnlag som den månedlige boligprisstatistikken, men utviklingen beregnes kvartalsvis. Dette gjør at tallene i regionsrapportene kan avvike noe fra de månedlige statistikkene.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges prisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.