Følg Eiendom Norge

Moderat boligprisutvikling i Stavanger

Pressemelding   •   jul 03, 2019 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Stavanger sank med 0,8 prosent i juni. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,1 prosent.

Stavanger har hatt en sterkere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Bergen (+0,0 prosent), men svakere enn i Oslo (+1,3 prosent), og Trondheim (+0,8 prosent).

I Stavanger har boligprisene steget med 0,7 prosent de siste tolv månedene. Det er svakere enn i Oslo (+3,4 prosent), og Trondheim (+0,8 prosent), men sterkere enn i Bergen (+0,3 prosent).

Det har i juni blitt solgt 431 boliger i Stavanger, noe som er tilnærmet likt som samme måned i 2018. Hittil i år er det solgt 2465 boliger. Det er 8,8 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Det har i juni blitt lagt ut 393 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 4,6 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Hittil i år det lagt ut 2979 boliger til salgs. Det er 7,1 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 61 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 42 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.205.639,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.