Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene Bergen

Pressemelding   •   jul 04, 2018 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene sank med 0,2 prosent i Bergen i juni.

Bergen har hatt en sterkere utvikling i juni enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på -1,1 prosent.

Bergen har hatt sterkest prisutvikling sist måned sammenliknet med Oslo (-1,3 prosent), Trondheim (-1,1 prosent) og Stavanger (-1,0 prosent).

I Bergen har boligprisene steget med 0,6 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+1,6 prosent), men sterkere enn i Stavanger (-0,3 prosent) og Trondheim (-0,5 prosent).

Det har i juni blitt solgt 702 boliger i Bergen. Det er 4,2 prosent færre enn i tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 3402 boliger i Bergen. Det er tilnærmet likt som tilsvarende periode i 2017.

Det har i juni blitt lagt ut 709 boliger for salg i Bergen. Det er 7,0 prosent færre enn juni måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 3822 boliger i Bergen. Det er 2,8 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 25 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 38  dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.950.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.