Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   okt 04, 2017 11:05 CEST

Boligprisene i Bergen sank med 1,6 prosent i september.

Bergen har hatt den svakeste prisutviklingen sist måned sammenliknet med Oslo (-1.0 prosent), Trondheim (-1,1 prosent) og Stavanger (-0,2 prosent).

I Bergen har prisene sunket med 1,4 prosent det siste året. Det er svakere enn Oslo (+0,9 prosent), Trondheim (+1,0 prosent) og Stavanger (+0,8 prosent).

Det har i september blitt solgt 525 boliger i Bergen, noe som er 15,5 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2016. Hittil i år er det solgt 2,2 prosent færre boliger enn samme periode i 2016.

Det har i september blitt lagt ut 628 boliger for salg i Bergen. Så langt i år er det lagt ut 4,7 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2016.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 30 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 38 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.951.044,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.