Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   des 05, 2017 11:05 CET

Boligprisene i Bergen sank med 1,3 prosent i november.

Bergen har hatt en svakere prisutvikling sist måned sammenliknet med Oslo (-0,5 prosent) og Stavanger (-0,4 prosent). Trondheim hadde tilsvarende utvikling som Bergen i november.

I Bergen har prisene sunket med 3,7 prosent det siste året. Det er svakere enn Trondheim (-1,3 prosent) og Stavanger (+0,5 prosent). Det er sterkere enn Oslo (-4,4 prosent).

Det har i november blitt solgt 486 boliger i Bergen, noe som er tilnærmet likt tilsvarende måned i 2016. Hittil i år er det solgt 2,0 prosent færre boliger enn i samme periode i 2016.

Det har i november blitt lagt ut 460 boliger for salg i Bergen. Det er 9,8 prosent flere enn tilsvarende måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 4,1 prosent flere boliger for salg enn i samme periode i 2016.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 34 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 46 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.904.442.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.