Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   apr 05, 2018 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene sank med 0,2 prosent i Bergen i mars.

Bergen har hatt en svakere utvikling i mars enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på +0,8 prosent.

Bergen har hatt en svakere prisutvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+1,7 prosent) og Trondheim (+0,9 prosent), men en sterkere utvikling enn Stavanger (-0,9 prosent).

I Bergen har boligprisene sunket med 3,2 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn Trondheim (-1,4 prosent) og Stavanger (-2,0 prosent). Det er sterkere enn Oslo (-6,6 prosent).

Det har i mars blitt solgt 440 boliger i Bergen. Det er 18,7 prosent færre enn i tilsvarende måned i fjor.  Hittil i år er det blitt solgt 1392 boliger i Bergen. Det er 3,3 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Det har i mars blitt lagt ut 528 boliger for salg i Bergen. Det er 25,2 prosent færre enn mars måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 1464 boliger i Bergen. Det er 10,8 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Påsken i år falt nesten i sin helhet i mars, mens den i fjor falt i sin helhet i april. Tidspunktet for påsken påvirker hvor mange boliger som selges og blir lagt ut for salg i mars og april.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 35 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 49 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.861.145,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.