Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   okt 03, 2018 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene sank med 1,3 prosent i Bergen i september.

Bergen har hatt en sterkere utvikling i september enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på -1,6 prosent.

Bergen har hatt svakere prisutvikling sist måned sammenliknet med Stavanger (-0,3 prosent), men sterkere enn i Trondheim (-1,5 prosent), og Oslo (-2,0 prosent).

I Bergen har boligprisene steget med 1,1 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+4,1 prosent), men sterkere enn i Stavanger (+0,3 prosent) og Trondheim (+0,4 prosent).

Det har i september blitt solgt 588 boliger i Bergen. Det er 11,8 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 4999 boliger i Bergen. Det er 1,4 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2017.

Det har i september blitt lagt ut 718 boliger for salg i Bergen. Det er 13,8 prosent flere enn september måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 5730 boliger i Bergen. Det er 1,3 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 34 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 43 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.975.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.