Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   nov 05, 2018 11:00 CET

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene sank med 1,3 prosent i Bergen i oktober.

Bergen har hatt en svakere utvikling i oktober enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på -0,6 prosent.

Bergen har hatt svakere prisutvikling sist måned sammenliknet med Stavanger (-0,2 prosent), Trondheim (-0,1 prosent) og Oslo (+0,1 prosent).

I Bergen har boligprisene steget med 0,1 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+5,0 prosent), Stavanger (+1,0 prosent) og i Trondheim (+0,4 prosent).

Det har i oktober blitt solgt 568 boliger i Bergen. Det er tilnærmet det samme som tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 5568 boliger i Bergen. Det er 1,3 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2017.

Det har i oktober blitt lagt ut 627 boliger for salg i Bergen. Det er 9,2 prosent flere enn oktober måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 6357 boliger i Bergen. Det er 0,4 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 33 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 43 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.966.765,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.