Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   mar 05, 2019 11:00 CET

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene sank med 1,9 prosent i Bergen i februar. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 1,8 prosent.

Bergen har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+0,3 prosent), Trondheim (+0,2 prosent) og Stavanger (-0,4 prosent).

I Bergen har boligprisene steget med 0,9 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+5,1 prosent) og Trondheim (+1,4 prosent), men sterkere enn i Stavanger (-0,8 prosent).

Det har i februar blitt solgt 432 boliger i Bergen. Det er 7,7 prosent færre sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 933 boliger. Det er 1,5 prosent færre enn i samme periode i fjor.

Det har i februar blitt lagt ut 391 boliger for salg i Bergen. Det er 16,8 prosent færre enn februar måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 924 boliger. Det er 0,4 prosent færre enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 44 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 61 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Bergen koster nå kroner 2.955.511,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.