Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Stavanger

Pressemelding   •   des 05, 2017 11:05 CET

Boligprisene i Stavanger sank med 0,5 prosent i november.

Boligprisene i Stavanger har hatt en sterkere utvikling sammenliknet med Bergen (-1,3 prosent), og Trondheim (-1,3 prosent). Stavanger har tilsvarende utvikling som Oslo i november.

I Stavanger har boligprisene steget med 0,9 prosent de siste 12 månedene. Det er sterkere enn i Oslo (-4,4 prosent), Trondheim (-1,3 prosent) og Bergen (-3,7 prosent).

Det har i november måned blitt solgt 187 boliger i Stavanger, noe som er 7,4 prosent færre enn samme måned i 2016. Hittil i år har det blitt solgt 12,8 prosent flere boliger enn i fjor på samme tid.

Det har i november blitt lagt ut 191 boliger til salgs i Stavanger, noe som er tilnærmet likt som samme periode i 2016. Hittil i år har det blitt lagt ut 27,2 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 57 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 46 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.