Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Stavanger

Pressemelding   •   nov 05, 2018 11:00 CET

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Stavanger sank med 0,2 prosent i oktober.

Det er en sterkere utvikling enn gjennomsnittet av de siste fem årene på -1,5 prosent. Det er en sterkere utvikling enn i Bergen (-1,3 prosent), men svakere enn i Oslo (+0,1 prosent) og Trondheim (-0,1 prosent).

I Stavanger har boligprisene økt med 1,0 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+5,0 prosent), men sterkere enn i Bergen (+0,1 prosent) og i Trondheim (+0,4 prosent).

Det har i oktober blitt solgt 427 boliger i Stavanger, noe som er 11,2 prosent flere enn samme måned i 2017. Hittil i år har det blitt solgt 3755 boliger i Stavanger, noe som er 7,9 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Det har i oktober blitt lagt ut 486 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 8,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Hittil i år er det lagt ut 4540 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 2,0 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 69 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 43 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.