Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Stavanger

Pressemelding   •   des 05, 2018 11:00 CET

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Stavanger sank med 1,1 prosent i november.

Det er en svakere utvikling enn gjennomsnittet av de siste fem årene på -0,3 prosent. Det er en svakere utvikling enn i Oslo (-0,7 prosent), men sterkere enn i Bergen (-2,1 prosent) og Trondheim (-2,1 prosent).

I Stavanger har boligprisene økt med 0,3 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+4,7 prosent) og Trondheim (+0,4 prosent), men sterkere enn i Bergen (-0,3 prosent).

Det har i november blitt solgt 384 boliger i Stavanger, noe som er 15,0 prosent flere enn samme måned i 2017. Hittil i år har det blitt solgt 4142 boliger i Stavanger, noe som er 8,6 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Det har i november blitt lagt ut 381 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 24,9 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Hittil i år er det lagt ut 4926 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 3,6 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 76 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 49 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.