Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   okt 04, 2017 11:05 CEST

Boligprisene gikk ned 1,1 prosent i Trondheim i september.

Boligprisene i Trondheim har i september utviklet seg svakere enn i Oslo og Stavanger (-1,0 prosent og -0,2 prosent), men sterkere enn i Bergen hvor prisene sank med 1,6 prosent.

De siste 12 månedene har boligprisene steget med 1,0 prosent prosent i Trondheim. Byen har sterkere 12 måneders vekst enn i Oslo, Bergen og Stavanger som har en 12 måneders vekst på henholdsvis 0,9, -1,4 og 0,8 prosent.

Det har i september blitt solgt 448 boliger i Trondheim. Det er 12,3 prosent færre enn samme måned i 2016. Hittil i år er det solgt 0,9 prosent flere boliger enn i 2016.

Det har i september blitt lagt ut 537 boliger til salg, noe som er 4,7 prosent flere enn i samme måned i 2016. Hittil i år er det lagt ut 11,5 prosent flere boliger enn samme på samme tid i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 29 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 38 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.140.480,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.