Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   nov 03, 2017 11:05 CET

Boligprisene i Trondheim har sunket med 1,1 prosent i oktober.

Boligprisene i Trondheim har i oktober utviklet seg sterkere enn i Oslo (-1,8 prosent) og Bergen (-1,5 prosent), men svakere enn i Stavanger hvor prisene sank med 0,4 prosent.

De siste 12 månedene har boligprisene sunket med 0,4 prosent prosent i Trondheim. Byen har en sterkere 12 måneders vekst enn i Oslo (-2,8 prosent) og Bergen (-2,6 prosent), og en svakere 12 måneders vekst enn Stavanger (+0,9 prosent).

Det har i oktober blitt solgt 396 boliger i Trondheim. Det er 2,1 prosent flere enn samme måned i 2016. Hittil i år er det solgt 1,1 prosent flere boliger enn i 2016.

Det har i oktober blitt lagt ut 445 boliger til salg, noe som er 10,7 prosent flere enn i samme måned i 2016. Hittil i år er det lagt ut 11,3 prosent flere boliger enn samme på samme tid i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 27 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 40 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.143.024,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.