Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   jul 04, 2018 11:00 CEST

Trondheim ved Nidelven. Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene i Trondheim sank med 1,1 prosent i juni.

Boligprisene har i juni utviklet seg svakere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på -0,4 prosent. Utviklingen i juni er sterkere enn i Oslo (-1,3 prosent), men svakere enn i Stavanger (-1,0 prosent) og Bergen (-0,2 prosent).

De siste 12 månedene har boligprisene sunket med 0,5 prosent prosent i Trondheim. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+1,6 prosent), Bergen (+0,6 prosent), og Stavanger (-0,3 prosent).

Det har i juni blitt solgt 643 boliger i Trondheim. Det er tilnærmet likt som tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 2971 boliger. Det er også tilnærmet lik som tilsvarende periode i 2017.

Det har i juni blitt lagt ut 697 boliger for salg, noe som er 5,6 prosent flere enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år det lagt ut 3277 boliger til salgs i Trondheim. Det er 1,3 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 30 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 38 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.090.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.