Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   aug 03, 2018 11:00 CEST

Trondheim ved Nidelven. Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene i Trondheim sank med 1,7 prosent i juli.

Boligprisene har i juli utviklet seg svakere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på -0,9 prosent. Utviklingen i juli er svakere enn i Oslo (+1,9 prosent), Stavanger (-1,6 prosent) og Bergen (+0,8 prosent).

De siste 12 månedene har boligprisene sunket med 2,8 prosent prosent i Trondheim. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+4,9 prosent), Bergen (+0,4 prosent), men en lik utvikling som Stavanger.

Det har i juli blitt solgt 325 boliger i Trondheim. Det er 16,5 prosent flere sammenliknet tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 3297 boliger. Det er 1,5 prosent flere som tilsvarende periode i 2017.

Det har i juli blitt lagt ut 287 boliger for salg, noe som er 4,3 prosent færre enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år det lagt ut 3573 boliger til salgs i Trondheim. Det er 1,1 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 44 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 58 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.050.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.