Følg Eiendom Norge

Nedgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   des 05, 2018 11:00 CET

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Trondheim sank med 2,1 prosent i november.

Boligprisene har i november utviklet seg svakere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på -0,7 prosent. Utviklingen i november er svakere enn i Oslo (-0,7 prosent) og Stavanger (-1,1 prosent) men tilsvarende utvikling som i Bergen.

De siste 12 månedene har boligprisene steget med 0,4 prosent prosent i Trondheim. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+4,7 prosent), men sterkere enn i Stavanger (+0,3 prosent) og Bergen (-0,3 prosent).

Det har i november blitt solgt 353 boliger i Trondheim. Det er 4,7 prosent flere sammenliknet tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 5139 boliger. Det er 3,1 prosent flere som tilsvarende periode i 2017.

Det har i november blitt lagt ut 288 boliger for salg, noe som er 14,0 prosent færre enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år det lagt ut 5584 boliger til salgs i Trondheim. Det er 0,2 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 51 dager. Det er tregere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 49 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.053.672,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.