Følg Eiendom Norge

Nytt tiltak skal trygge bolighandelen

Pressemelding   •   jan 30, 2018 08:30 CET

Salgsoppgaven skal innen 1. mars være ferdig produsert før boligen markedsføres.

- Vi forventer dette vil bidra til færre boligtvister i fremtiden, sier Eiendom Norge-direktør Christian V. Dreyer.

Eiendom Norge har vedtatt at innen 1. mars 2018 skal salgsoppgaven være tilgjengelig når markedsføringen av boligen begynner.

- Forbrukeren vil få enda bedre tid til å lese seg opp på alt om boligen før visning. På denne måten kan man stille bedre forberedt før visning, og man vil ha et bedre grunnlag til å vite hva man er villig til å by for boligen og hva man faktisk byr på, sier Eiendom Norge-direktør, Christian V. Dreyer.

Færre tvister

Eiendom Norge oppfordrer alle eiendomsmeglerforetak til å følge den nye normen.

- Vi som bransje må vise at vi tar trygghet i bolighandelen på alvor. Selv om det er kjøperens ansvar å sette seg inn i det som står i salgsoppgaven, er det viktig at vi legger til rette for at dette kan gjøres så grundig som mulig, sier Dreyer.

Dreyer presiserer at en salgsoppgave er noe man som forbruker bare leser en håndfull ganger i løpet av livet, og at det så ofte som mulig må vektlegges viktigheten av å sette seg grundig inn i salgsoppgaven før man legger inn bud.

- Innholdet i salgsoppgaven er det rettslige grunnlaget for boligkjøpet. Når forbrukeren nå får bedre tid på å lese salgsoppgaven tror vi det vil bidra til færre misforståelser og tvister under bolighandelen, avslutter Dreyer. 

Eiendom Norge er bransjeorganisasjonen for norske eiendomsmeglingsforetak.

Medlemmene står for cirka 96 % av alle boligtransaksjoner i Norge. Det utgjorde i 2017 omlag 130 000 transaksjoner.

Av eiendommene som relaterer seg til bolig og fritid så representerer det cirka 96 % av salg gjennom eiendomsmegler. Næring, prosjekt og utleie er vanskeligere å måle, men vi antar tett opp til 100 % dekning på prosjekt og utleie.

Eiendom Norge utarbeider og publiserer Eiendom Norges prisstatistikk i samarbeid med Eiendomsverdi AS og Finn.no. Statistikken har en viktig funksjon for det norske boligmarkedet, norsk økonomi og det norske samfunnet.

Vi har som mål å være landets ledende organisasjon innen bolig- og bransjepolitiske spørsmål, og vi arbeider for eiendomsmeglingsbransjens rammebetingelser og for å sikre forbrukerne effektive og trygge eiendomstransaksjoner.

Organisasjonen ble stiftet 4. april 2001 under navnet Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).