Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene Bergen

Pressemelding   •   aug 03, 2018 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene steg med 0,8 prosent i Bergen i juli.

Bergen har hatt en svakere utvikling i juli enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på 1,3 prosent.

Bergen har hatt sterkere prisutvikling sist måned sammenliknet med Trondheim (-1,7 prosent) og Stavanger m/omegn (-1,6 prosent), men svakere enn Oslo (+1,9 prosent).

I Bergen har boligprisene steget med 0,4 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+4,9 prosent), men sterkere enn i Stavanger (-2,8 prosent) og Trondheim (-2,8 prosent).

Det har i juli blitt solgt 340 boliger i Bergen. Det er 10,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 3747 boliger i Bergen. Det er 1,0 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2017.

Det har i juli blitt lagt ut 339 boliger for salg i Bergen. Det er 6,9 prosent færre enn juli måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 4165 boliger i Bergen. Det er 3,0 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 35 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 58  dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.950.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.