Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   sep 05, 2017 11:05 CEST

Boligprisene i Bergen steg med 0,5 prosent i august.

Bergen har hatt en mer moderat boligprisoppgang sammenliknet med landet under ett, hvor boligprisene steg 1,2 prosent sist måned.

I Bergen har prisene sunket med 0,7 prosent de siste året. Det er svakere enn landet for øvrig som har en 12 måneders vekst på 3,1 prosent. 

Det har i august blitt solgt 687 boliger i Bergen, noe som er 6,5 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2016. Hittil i år er det solgt tilnærmet like mange boliger som i 2016.

Det har i august blitt lagt ut 869 boliger for salg i Bergen. Så langt i år er det lagt ut 6,1 prosent flere boliger enn i samme periode i 2016.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 26 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 39 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.953.478,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.