Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   mai 04, 2018 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene steg med 2,8 prosent i Bergen i april.

Bergen har hatt en sterkere utvikling i april enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på +1,7 prosent.

Bergen har hatt en sterkere prisutvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+2,4 prosent), Trondheim (+1,8 prosent), og Stavanger (+1,3 prosent).

I Bergen har boligprisene sunket med 2,7 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Trondheim (+0,4 prosent) og Stavanger (-2,0 prosent). Det er sterkere enn i Oslo (-3,8 prosent).

Det har i april blitt solgt 566 boliger i Bergen. Det er 20,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 1961 boliger i Bergen. Det er 2,7 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Det har i april blitt lagt ut 667 boliger for salg i Bergen. Det er 13,6 prosent flere enn april måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 2138 boliger i Bergen. Det er 4,1 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Påsken i år falt nesten i sin helhet i mars, mens den i fjor falt i sin helhet i april. Tidspunktet for påsken påvirker hvor mange boliger som selges og blir lagt ut for salg i mars og april.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 29 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 49 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.875.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.