Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Stavanger

Pressemelding   •   mai 04, 2018 11:00 CEST

Stavanger sentrum ved Breivatnet. Foto Solfrid Sande.

Boligprisene i Stavanger steg med 1,3 prosent i april.

Det er en sterkere utvikling enn gjennomsnittet av de siste fem årene på 0,5 prosent. Det er en svakere utvikling sammenliknet med Bergen (+2,8 prosent), Oslo (+2,4 prosent) og Trondheim (+1,8 prosent).

I Stavanger har boligprisene sunket med 2,0 prosent de siste 12 månedene. Det er sterkere enn i Oslo (-3,8 prosent) og Bergen (-2,7 prosent). Det er svakere enn i Trondheim (+0,4 prosent).

Det har i april blitt solgt 403 boliger i Stavanger, noe som er 34,8 prosent flere enn samme måned i 2017. Hittil i år har det blitt solgt 1403 boliger i Stavanger, noe som er 2,8 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Det har i april blitt lagt ut 542 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 25,5 prosent flere enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år er det lagt ut 1792 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 4,4 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Påsken i år falt nesten i sin helhet i mars, mens den i fjor falt i sin helhet i april. Tidspunktet for påsken påvirker hvor mange boliger som selges og blir lagt ut for salg i mars og april.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 76 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 49 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.014.000,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.