Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Stavanger

Pressemelding   •   jun 05, 2018 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Stavanger steg med 1,3 prosent i mai.

Det er en sterkere utvikling enn gjennomsnittet av de siste fem årene på -0,1 prosent. Det er en sterkere utvikling sammenliknet med Oslo (+1,0 prosent), Bergen (+0,6 prosent) og Trondheim (+0,5 prosent).

I Stavanger har boligprisene sunket med 0,8 prosent de siste 12 månedene. Det er sterkere enn i Bergen (-1,1 prosent), men det er svakere enn i Oslo (-0,7 prosent) og Trondheim (-0,2 prosent).

Det har i mai blitt solgt 418 boliger i Stavanger, noe som er 2,8 prosent færre enn samme måned i 2017. Hittil i år har det blitt solgt 1832 boliger i Stavanger, noe som er 2,1 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Det har i mai blitt lagt ut 559 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 1,2 prosent færre enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år er det lagt ut 2359 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 3,3 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 63 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 41 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.250.000,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.