Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Stavanger

Pressemelding   •   feb 05, 2019 11:00 CET

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Stavanger steg med 2,8 prosent i januar. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

Stavanger har hatt en tilsvarende sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+0,3 prosent), men svakere enn i Bergen (+0,9 prosent) og Trondheim (+1,1 prosent).

I Stavanger har boligprisene økt med 2,1 prosent de siste tolv månedene. Det er svakere enn i Oslo (+5,3 prosent) og Bergen (+3,4 prosent), men sterkere enn i Trondheim (+0,3 prosent).

Det har i januar blitt solgt 378 boliger i Stavanger, noe som er 8,0 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2018.

Det har i januar blitt lagt ut 430 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 5,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 104 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 63 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.