Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   apr 05, 2018 11:00 CEST

Trondheim ved Nidelven. Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene i Trondheim steg med 0,9 prosent i mars.

Boligprisene har i mars utviklet seg sterkere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på 0,6 prosent. Utviklingen i mars er svakere enn i Oslo (+1,7 prosent), men sterkere enn i Bergen (-0,2 prosent) og Stavanger (-0,9 prosent).

De siste 12 månedene har boligprisene sunket med -1,4 prosent prosent i Trondheim. Byen har en sterkere 12 måneders vekst enn i Oslo (-6,6 prosent), Bergen (-3,2 prosent), og Stavanger (-2,0 prosent).

Det har i mars blitt solgt 386 boliger i Trondheim. Det er 24,9 prosent færre enn tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det lagt ut 1226 boliger. Det er 7,3 prosent færre enn i tilsvarende periode i 2017.

Det har i mars blitt lagt ut 440 boliger for salg, noe som er 23,5 prosent færre enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år det lagt ut 1224 boliger til salgs i Trondheim. Det er 9,0 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Påsken i år falt nesten i sin helhet i mars, mens den i fjor falt i sin helhet i april. Tidspunktet for påsken påvirker hvor mange boliger som selges og blir lagt ut for salg i mars og april.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 39 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 49 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.029.533,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.