Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   mai 04, 2018 11:00 CEST

Trondheim ved Nidelven. Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene i Trondheim steg med 1,8 prosent i april.

Boligprisene har i april utviklet seg sterkere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på 1,0 prosent. Utviklingen i april er svakere enn i Oslo (+2,4 prosent), og Bergen (+2,8 prosent), men sterkere enn i Stavanger (+1,3 prosent).

De siste 12 månedene har boligprisene steget med 0,4 prosent prosent i Trondheim. Byen har en sterkere 12 måneders vekst enn i Oslo (-3,8 prosent), Bergen (-2,7 prosent), og Stavanger (-2,0 prosent).

Det har i april blitt solgt 473 boliger i Trondheim. Det er 26,1 prosent flere enn tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 1702 boliger. Det er tilnærmet likt tilsvarende periode i 2017.

Det har i april blitt lagt ut 516 boliger for salg, noe som er 7,7 prosent flere enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år det lagt ut 1741 boliger til salgs i Trondheim. Det er 4,5 prosent færre enn tilsvarende periode i 2017.

Påsken i år falt nesten i sin helhet i mars, mens den i fjor falt i sin helhet i april. Tidspunktet for påsken påvirker hvor mange boliger som selges og blir lagt ut for salg i mars og april.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 46 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 49 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.010.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.