Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   sep 05, 2018 11:00 CEST

Trondheim ved Nidelven. Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene i Trondheim steg med 1,8 prosent i august.

Boligprisene har i august utviklet seg sterkere enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene på +1,6 prosent. Utviklingen i august er sterkere enn i Bergen (-0,9 prosent) og i Oslo (-0,6 prosent), men svakere enn i Stavanger (+2,2 prosent).

De siste 12 månedene har boligprisene sunket med 0,1 prosent prosent i Trondheim. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+3,4 prosent) og i Stavanger (+0,6 prosent), men en sterkere utvikling enn i Bergen (-0,5 prosent).

Det har i august blitt solgt 562 boliger i Trondheim. Det er 5,4 prosent flere sammenliknet tilsvarende måned i fjor. Hittil i år er det blitt solgt 3874 boliger. Det er 2,4 prosent flere som tilsvarende periode i 2017.

Det har i august blitt lagt ut 675 boliger for salg, noe som er 3,7 prosent færre enn tilsvarende måned i 2017. Hittil i år det lagt ut 4260 boliger til salgs i Trondheim. Det er 0,6 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2017.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 40 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 47 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.050.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Følg oss på twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.