Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   mar 05, 2019 11:00 CET

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Trondheim steg med 1,2 prosent i februar. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,2 prosent.

Trondheim har hatt en sterkere sesongkorrigert prisutvikling enn i Bergen (-1,8 prosent) og Stavanger (-0,4 prosent), men svakere enn i Oslo (+0,3 prosent).

De siste tolv månedene har prisene i Trondheim steget med 1,4 prosent. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+5,1 prosent), men sterkere enn i Bergen (+0,9 prosent) og Stavanger (-0,8 prosent).

Det har i februar blitt solgt 402 boliger i Trondheim. Det er 4,4 prosent flere sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 864 boliger. Det er 3,8 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Det har i februar blitt lagt ut 380 boliger for salg i Trondheim. Det er 8,0 prosent færre enn februar måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 728 boliger. Det er 6,4 prosent færre enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 60 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 61 dager.

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.150.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.