Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Trondheim

Pressemelding   •   apr 03, 2019 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Trondheim steg med 0,2 prosent i mars. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

Trondheim har hatt en svakere sesongkorrigert prisutvikling enn i Bergen (+1,5 prosent), Stavanger (+1,1 prosent), og Oslo (+0,8 prosent).

De siste tolv månedene har prisene i Trondheim steget med 0,7 prosent. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+4,8 prosent), Bergen (+2,9 prosent) og Stavanger (+2,5 prosent).

Det har i mars blitt solgt 477 boliger i Trondheim. Det er 23,6 prosent flere sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 1350 boliger. Det er 10,1 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Det har i mars blitt lagt ut 604 boliger for salg i Trondheim. Det er 37,3 prosent flere enn mars måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 1345 boliger. Det er 9,9 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 40 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 52 dager.

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.113.871,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.